Select Page

Impact en life design

Geschreven doorAnouk van Pruissen

29 March 2021

Wil jij je impact vergroten en gebruik maken van leuke en eenvoudige tools met veel impact? Impact en Life Design, een blog over hoe je impact op jezelf èn je omgeving kunt hebben.

Kleine naam, weinig impact?

Lezen doe ik graag en vooral boeken of biografieën van vrouwen die iets bereikt hebben. Interessant om te lezen waar zij vandaan komen, wat ze hebben meegemaakt hebben in het leven en hoe ze gekomen zijn op het punt waar ze nu zijn. Al deze vrouwen hebben één gemene deler. Zij maken impact.

Nu zijn dit vrouwen die op grote schaal impact hebben op de wereld. Ik heb het over een Melinda Gates, Michelle Obama, Sheryl Sandberg of Brené Brown. Grote namen met grote impact. 

Nu denk je vast: ‘ik ben geen Michelle Obama..’, dus mijn impact is niet groot. Is dat ook zo?

Nee. Ook mensen, zoals jij en ik, die niet zo’n grote naam hebben, kunnen een hele grote impact hebben op het leven. Iedereen heeft impact, dagelijks heb jij  impact met alles wat je doet en als die acties uit je hart komen dan kan je niet fout gaan. Authenticiteit en kwetsbaarheid zijn ingrediënten om impact te hebben, laten zien wie je echt bent en wat je met je hart doet. Wat je voor jezelf èn voor anderen kan betekenen. Dat is impact.

Impact hebben vanuit kwetsbaarheid en authenticiteit wordt besproken in de geweldige podcast van New Female Leaders Podcast #41 met Talitha Muusse. Echt een aanrader om eens te luisteren.

Kwetsbaarheid, authenticiteit en life design

Je kwetsbaar op stellen en dicht bij jezelf blijven is een van de moeilijkste dingen waar we dagelijks mee te maken krijgen. Er zijn zoveel invloeden die op ons inspelen en verantwoordelijkheden die we moeten nemen. Lukt het  jou in je huidige baan of je huidige levensfase authentiek en kwetsbaar te blijven? Handel je vanuit jouw echte ik en vanuit je hart? Of ben je ergens beland en denk je, hoe ben ik hier nou terechtgekomen?  

Met life design begin je met de vraag te beantwoorden of je huidige kernwaarden nog passen bij je huidige leef- of werkomgeving. Welke impact heb jij op jezelf? En dus op je omgeving?

Door je kwetsbaarheid op te stellen, echt naar jezelf te durven kijken en jezelf te reframen, zet je de eerste stap in life design. Ik adviseer minstens 2 keer per jaar een reframing te doen; waar sta ik, waar sta ik voor en hoe kan ik de impact op mezelf en op mijn omgeving vergroten. Want luister, als jij gelukkig bent, dan is jouw leef- of werkomgeving dat ook.

Wil jij je impact vergroten en gebruik maken van leuke en eenvoudige tools met veel impact? Neem dan een kijkje op de website!

 

Photo by Nadir sYzYgY on Unsplash

 

 

 

You May Also Like…

Welke baan past bij mij?

Welke baan past bij mij?

Welke baan past bij mij? Wanneer we een nieuwe baan zoeken, dan kijken we welke baan het beste bij onze...

0 Comments