Business

Life

Design

 

 

 

LIFE – Anouk van Pruissen

Business Life Designer

2015 is een keerpunt in mijn professionele leven. Ik neem de beslissing de zorg te verlaten. De continu wisselende diensten en het hebben van jonge kinderen doen een aanslag op mijn gezondheid. Ook geeft een verhuizing naar het buitenland mij de kans iets anders te doen. Ik stap compleet uit mijn comfortzone, maak een carrièreswitch en krijg een internationale rol als productspecialist bij een grote Europese softwareleverancier, waar ik beland in een snelle en harde wereld met pittige uitdagingen en doelen.

Tijdens deze intensieve jaren heb ik ontzettend veel geleerd over digitalisering in de gezondheidszorg, project- en verandermanagement, het bedrijfsleven en waar het uiteindelijk echt om gaat in het leven: begrip, verbinding, gezond en gelukkig zijn.

En dan neemt mijn professionele leven een dramatische wending. De zelfmoord van mijn dierbare collega en vriendin zet mijn wereld compleet op zijn kop. Deze gebeurtenis dwingt mij terug te keren naar de kern. Terug bij mijzelf. Mijn kern.

Maar wat als je jezelf niet meer begrijpt en de verbinding met jezelf, je collega’s en je geliefden bent verloren, dan kan je niet anders dan op zoek gaan.

In november 2022 ging ik op zoek in de Sinaï-woestijn van Egypte. Een week lang trok ik door de woestijn op een kameel en sliep ik onder de sterrenhemel.’ Daar vond ik dé Anouk die er altijd al geweest was. Een slimme, wijze, liefdevolle en spirituele vrouw met een groot hart, die de mensen om zich heen een geschenk kan geven. Het enige wat jij hoeft te doen, is te ontvangen.

Ben jij klaar om te ontvangen?  

Terug naar de kern

Hoe zit jou in elkaar? Om anderen te begrijpen en hoe alles in elkaar steekt, is soms verrekte moeilijk.

Handel je naar je eigen kernwaarden of handel je naar wat anderen van jou verwachten?

Hoe blijf je in deze hectische en onzekere wereld trouw aan jezelf?

 

 

Job crafting

Je bent opgeleid, je hebt misschien ook al carrière gemaakt en je doet het goed. En toch zit je niet op je plek.

Heb je er wel eens aan job crafting gedacht? Binnen je organisatie een functie vinden die in deze levensfase bij je past?

Welke mogelijkheden als organisatie biedt jij je werknemers aan om de juiste plek binnen het bedrijf aan te bieden of te creëren, zodat je waardevol personeel behoudt?

 

Act first, think later!

In Design Thinking geldt het principe van de actie modus. Kom uit je hoofd en kom in actie!  

Er gaat niets veranderen , als jij niets doet. 

Spreek je uit, ga in gesprek met je leidinggevende en vertel hoe je in de wedstrijd zit. En spreek je ambities uit.

Hoe je die ambities helder krijgt? Ik vertel je er alles over.

 

Life

Leven.

Zonder leven geen werk.

We werken om te leven en niet andersom. 

Organisaties en bedrijven bieden verschillende mogelijkheden aan om hun medewerkers gezond te houden. Vitaliteitsprogramma’s, electrische fietsen of hybride werken. En toch is het zieketverzuim hoog en het percentage van burnout een dikke 8%.

  • Wil jij weten hoe energie op de werkvloer de juiste impact maakt?
  • Wil jij als organisatie weten hoe je je werknemers, ondanks al je goede bedoelingen, ècht gezond en gelukkig houdt.
  • Wil jij je organisatie future proof maken en de complexe veranderingen samen en in verbinding met je medewerkers doorvoeren?

Neem dan contact met mij op en dan vertel ik je er alles over.

Testimonials

“Iedere organisatie heeft baat bij een Anouk. Dit komt omdat zij, kritisch, eerlijk en met nodige humor, direct de vinger op de zere plek durft te leggen. Vanuit verbinding en op een praktische manier gaat zij complexe situaties/casussen te lijf, waarbij iedereen heel duidelijk haar/zijn rol weet en hier ook verantwoordelijkheid voor voelt.  Met Anouk aan je zijde, weet je dat de klus geklaard wordt, maar dat dit niet altijd via het geijkte pas hoeft te verlopen is nogal verfrissend.

Een mooi mens die ik in mijn hart heb gesloten.”

Monique Koen

Zelfstandig ondernemer, Monique Koen Advies & Organisatie

“Ik heb Anouk ontmoet tijdens een transformerende woestijnreis. Een wijze powerlady met een duidelijke missie die bevolgen en met de nodige dosis humor haar boodschap de wereld instuurt en beweging creeert met haar prikkelende vraagstelling. Inspirerend ook om te zien hoe zij haar intenties doelgericht en met passie omzet in acties en zo haar wildste dromen verwezenlijkt, zoals bijvoorbeeld het schrijven van haar boek SAMEN NAAR SUCCES.”

Ester Koning

Senior legal professional, Dsm-firmenich

“During the time we worked together, Anouk and I often and intensively philosophised about the structure of organisations and the individual lives of the employees. That was always a great pleasure and great inspiration for me, and it still is today”

Carola Brenig

Teamlead service transition, Dedalus Healthcare GmbH

SAMEN NAAR SUCCES

1 oktober 2023 in de winkel

SAMEN NAAR SUCCES

PRAKTISCHE WERKVORMEN

VOOR MEER SAMENWERKING EN VERBINDING

BINNEN JOUW ORGANISATIE